onsdag 27 maj 2009




Jag har fått en beställning på en väska utav en tjej som har haft samma väska i väldigt många år och älskat och burit den varje dag :-) men , som nu börjar se lite väl sliten ut :-( hon har köpt brunt fint tyg och blommigt foder , det tyget som hon vill att den nya väskan ska ha. Men , jag är en fegis ! Jag har gjort en provväska som hon ska få titta och klämma på , vis av erfarenheten utav skinnvästen . Jag hade tyg från Ikea hemma som jag använde , tyvärr så var det en lite för liten bit så egentligen så ska handtagen vara lite längre . Spännande :-) Inatt så drömde jag att jag och mamma A har sytt och diskuterat tyger och pillat på trådar och annat som vi ville ha :-D sånna drömmar gillar jag

onsdag 20 maj 2009





Det är ju snart morsdag och jag tänkte överraska min mamma med en grodväska :-) Av någon anledning så gillar hon grodor så jag har applicerat en stor härlig grön groda med hängselbyxor på en shoppingbag. Jag satte en liten bit resår i båda sidorna på väskan så att det inte blir så fladdrigt utan stramar åt lite. Man skulle kunna tro att jag sytt 2 identiska väskor , men så är inte fallet båda bilderna är lika dåliga och jag kunde inte bestämma mig för vilken av bilderna jag skulle lägga ut så det blev båda ;-).

Jag har hunnit sy ett par randiga linnebyxor till mig som jag är lagom nöjd med - alldeles för stora i midjan för att sitta bra :-( och sen har jag på beställning bytt foder i en skinnväst och det var jag tvungen att göra om 2 gånger för fodret som satt i var för stort så jag tog och klippte det nya mindre och då blev det så klart för litet och så var det bara att börja om , men det känns som att det är så just nu . Syr jag fem saker så är jag nöjd med två av dem ......

tisdag 12 maj 2009




Jag hade ju problem med min symaskin , matartänderna ville inte röra sig ur fläcken :-( Tänkte att jag måste få lite hjälp med det här , alla prata om en knapp som man skulle trycka på för att få upp tänderna och jag leta och leta och blev värre än vanligt galen när jag inte hitta någon knapp ! Så jag tog med mig maskinen till en butik i stan som andra bloggar bara skriver gott om , jag fick hjälp :-) med min galenskap ;-) min maskin är så enkel så den har ingen knapp , och problemet heter ludd ! Det fanns en massa ludd under matartänderna *pinit* men ! han hade sönder en plastdetalj på min maskin. Så nu sitter inte plastramen för matartänderna fast och deras reparatör kom inte in förens i måndags och jag har inte hunnit åka dit för att han ska LIMMA fast den lilla plastbiten..... Jag blev lite trött och det påminner mig om en kompis som åkte med sin bil till bilbesiktningen för den vanliga årliga kontrollen och åkte därifrån med en trasig bil för de körde sönder den där :-D Nåja , jag har hunnit sy två necessärer under helgen till dotter C och dotter A , för sy det funkar fortfarande om man trixar lite så ramen är på plats.

måndag 4 maj 2009

Före


För några dagar sedan så färgade jag vitt frotetyg till mörkgrönt. Åtminstonde så hoppades jag att det skulle bli mörkgrönt men skogsgrönt är nog mer rätt benämning utav färgen som blev , det är ju så med färgning "det blir som det blir och det blir sällan som jag tänkte mig det" nåja hittade träningsbyxor i ett Ottobre nummer som jag gjorde om till ett mönster och sydde ihop - Hjälp , de blev alldeles för stora så jag fick göra om dem till en storlek mindre och så passade jag på att korta av benen :-) nu passar de mycket bättre. Jag har lyckats med konsten att få ner matartänderna på min maskin och jag vet inte hur jag ska få upp dem ! Så nu står den här och matar inte alls , typiskt just nu när jag inte har tid med sånt trams. Varför har jag inte sparat bruksanvisningen ? Det borde man göra även om maskinen börjar närma sig 10 år *SUCK* jag får ta mig till närmaste symaskinsbutik så de får visa mig var den där spaken som man får upp matningstaggarna sitter någonstans och det måste jag göra idag ...Idag skulle killen på fågelskådning med skolan så vi var upp 0400 för hinna med tåget , det kommer att bli en lååång dag idag ;-)