onsdag 27 oktober 2010


Flera sockor :) nu har jag kommit riktigt i gasen ;)



Ett litet småpyssel som var så himla roligt (det kommer nog flera blombroscher!) Alla blir olika och jag har mina favoriter ;)














En tubhalsduk i entrådigt yllegarn. Väldigt enkelt att göra ; lägg upp så många maskor som du vill ha den bred och sticka tills den mäter 150 cm och maska av och sy ihop. Klar. :)

Ett till par sockor till vintern. Helt stickade i restgarner som redan fanns hemma.

En till (mycket diskret ) miljökasse , den sista i bytet som Maria ordnat. Jag hoppas att den inte blev för diskret :) och att den blir väl använd.

lördag 23 oktober 2010

kolla in denna julstrumpa lite inspiration eller hur ;D Bilden hittade jag i denna blogg

tisdag 19 oktober 2010







En ny bäranätt i svart lila grått gardintyg :)
Blixtlåsinnerficka och ett foder med blåa fåglar. Och en liten plånbok till .

Badrumssamlingen börjar bli komplett :) Den här är till mig .

Dessa fina kassar fick jag i miljökasse bytet :) den rosa utav Lene och den gröna utav Jenni
De är jätte fina och jag är jätte glad för dem Tack

torsdag 14 oktober 2010


En till tygkorg till badrummet .. men den här blev lite för hög. Så det får jag tänka på till de andra . Undrar också om man inte kan utveckla dem lite genom att sy en innerpåse som man skulle kunna dra upp över sakerna och dra åt med snöre i en dragsko - vi får se om jag provar idén och hur det blir i verkligheten :)






En sommar( ? ) grön påsväska med en ny stängning och rosablommigt foder med blixtlåsficka. Och en liten plånbok/necessär för att ha i väskan till småsaker.

Mera tofflor till frusna fötter :)

På onsdag är jag bjuden på lunch och jag brukar ta med mig något litet hemmagjort när jag går bort och till den här gången så blir det en miljökasse :) inspirerad utav bytet som jag var med på sist hos krajamaria

Stickade sockor kan man inte få för mycket av och det har vi verkligen inte här ... det var alltid min farmor som stickade sockor och vantar till mig och mina barn , nu får jag sticka själv och jag är inte lika snabb som hon , men jag övar :) De här är till min son och han gillar dem .

Nya vantar redo för vintern som komma skall *burr* flecefodrade i brunt och blått. Garanterat ingen annan som har likadana :D

Jag har varit med på ett byte hos krajamaria :)
Det är alltid roligt med alla former av byten och det här var extra kul då det var ett "miljöbyte" Vi har alla (33st) sytt två miljökassar och skickat vidare. Jag har sytt tre .. jag läste alldeles upp åt väggarna första gången jag läste listan där det stod vem som skulle skicka till vem och har därför sytt tre stycken , men det gör inget :D de var lätta och roliga att sy. Det kommer att bli fler. Jag har också fått en jätte fin miljökasse ,men tänkte visa den på bild tillsammans med den andra som ännu inte kommit fram. Jag ser på Marias sida att det finns en chans att vara med i en ny omgång om man snabbar sig.

måndag 4 oktober 2010






Men varför har jag inte sytt mössor förut ? Så himla enkelt så det är inte sant. Och roligt :) var det med , tyvärr så hade jag inte så mycket tyg hemma som passar till mössor , tur det snart är symässa !

En prickig bäranätt. De är så lätta att sy och praktiska att bära. Avsydd botten , innerficka med blixtlås och en liten "låsanordning" med fusk knapp. Yttertyg från Olssonstyger och secondhand foder.






Jag har tröttnat på korgarna som hänger på badrumsväggen och hänger där bara när de själva vill OAVSETT vad jag gör för att få dem att alltid hänga där ! Så jag håller på att sy tygkorgar för att ha våra badpryttlar i :) så kanske jag slipper att bli vansinnig...



Ett halsband som jag gjort. Lite annorlunda , men det gillar jag !

Så har då koftan äntligen blivit klar :) vet egentligen inte varför det har tagit så lång tid att få den ihopsydd ... Jag kan väl säga att det är inte det roligaste jobbet när man stickar ;) konstigt med tanke på att jag älskar att sy annars :D Koftan passar en 3-åring och den är härligt mångfärgad för att få det att vingla i huvudet !