söndag 27 februari 2011











Jag hittade en duk på loppisen som var turkos :D vilken lycka! Äldsta flickan älskar turkos (just nu ;) ) så jag sydde en väska utav den , la till Ikea´s svartblommiga tyg som botten och en innerficka med blixtlås. Så vad säger H , vill du ha den ? Kram /mamma

torsdag 24 februari 2011

Jag är med och tävlar om en "angry bird" ( som inte är någonting annat än söt !) hos hantverksmarknaden.wordpress.com Den som har virkat "angry bird" ( ni måste kolla in han!) är ingen mindre än strumpetossa ( en dag ska jag lära mig att låna bilder ... )

tisdag 22 februari 2011






Jag har fått så vackra handtryckta tyger ifrån Indien utav min dotter H.
Flera meter som jag inte kommer att våga klippa i ;) Visst är de fina ! Tack gumman

fredag 18 februari 2011




För en tid sedan fick jag tyger av mamma A :) det är sånt man blir glad av ! Bland tygerna fanns det här orangelysande med svarta fåglar och blommor .. ni känner säkert igen tyget som kommer från ett stort svenskt företag. Nu är tyget på väg tillbaka till mamma A i form av en väska . Den har en stor ficka invändigt och olika svarta knappar som dekoration :)


onsdag 16 februari 2011

Byte?


Är någon intresserad utav ett byte ? Jag har dessa mönster ( och kan säkert lägga till några till .. för jag har en massa mönster! ) Några mönster är från 60-talet och några från 70-talet . Det är 5 st i storlek 36.
3 st i storlek 38.
5 st i storlek 40
4 st i storlek 42
Jag har inte använt något av mönstrena utan köpt alla begagnade något är inte ens öppnat. Och som sagt , jag kan lägga till fler av dem :)
Själv är jag intresserad utav precis vad som helst ;) har inget speciellt önskemål .

fredag 11 februari 2011


Måste bara få visa hur det såg ut när vi försökte öppna ytterdörren i morse ... Det gick trögt kan man säga :D

torsdag 10 februari 2011

Amare


Nu är det bara den andra sockan kvar :)

Amare


Nu är det dax att maska av för tåna. ( Tänk vad fort det går att sticka sockor ;) ) För att tänka rätt nu är det bra om du har koll på stickornas nummer .. när sockan ligger så här så har du sticka 1 till vänster och sticka 4 till höger. På de vänstra stickorna så gör du ihoptagningar på slutet av stickan och på de högra i början på stickan. Förresten ÖDHPT = lyft en maska sticka en maska , dra den lyfta maskan över den stickade .. kan man också sticka ihop vanligt , det som du ska tänka på då är att du gör det i den bakre maskan , bakifrån.

Amare


Nu är det bara att sticka på rakt , tills sockan är så lång den ska vara ( jag la till 1 cm för att jag tyckte att den var lite för kort för foten ) Man mäter längst bak från hälen

Amare


Här syns det bättre hur det blir. Dessa avmaskningar gör man tills man har ett visst antal maskor kvar , tillsammans på stickorna. I mitt fall 66 maskor. Sen får man fördela maskorna på stickorna så att man har lika många maskor på alla stickorna. ( inget konstigt om man inte har det )

Amare


Här försöker jag visa minskningen , vanligast är att man gör dessa minskningar vartannat varv glöm inte att läsa på beskrivningen vad det är som gäller för det här mönstret.

Amare


När du lagt upp alla maskorna kommer ditt arbete att se ut så här . Nu är det dax för att minska maskorna och det är de maskorna som du precis lagt upp som du nu ska minska. På sticka 1 ( som du alltid börjar varvet med ) ska du göra minskningen i slutet av maskorna och sticka 4 i början av maskorna.

Amare


Sticka nummer 4 är lite trixigare , men det funkar :) Som du ser på bilden så är sticka nummer 4 just nu två stickor . Men när du lagt upp alla maskor som du ska ha ( i mitt fall 16 maskor ) så fortsätter du bara att sticka de få maskorna som sitter på den andra stickan så har du alla maskorna på samma sticka. I en del beskrivningar så står det att man ska ta av garnet när det är dax för att göra den här uppläggningen , och så ska man börja från sticka nummer 4 , så gör jag AlDriG - jag gör alltid som jag just beskrev för dig.

Amare


Och då kommer det att se ut så här. Nu ska vi lägga upp maskor på sidorna . Plocka fram virknålen som jag skickade ;) Den första stickan är nummer 1 , den är inte svår , du bara fortsätter att lägga upp maskor på stickan ( nr 1 ) - och det kommer att bli en massa maskor.

Amare


När du gjort alla ihoptagningar tills sidomaskorna tagit slut så ser hälens form ut så här : Nu ska du sätta hälften utav maskorna på en ny sticka.

Amare


Ursäkta men den här bilden är en av de suddiga.. När du har vänt på arbetet så ska du bara sticka några få maskor , göra en ihoptagning och sedan vända på arbetet igen . Ser du att det är ett "hål" på den högra stickan ? Du kommer att få 2 sådana mellanrum , med några få maskor i mitten och fler maskor på sidorna . Maskorna på sidorna är de maskorna som kommer att försvinna nu när du gör ihoptagningar på sidorna. Och du kommer att märka att när du gör dessa ihoptagningar så är det en maska från de i mitten och en maska från sidan som du tar.

Amare


Nu ska vi forma hälen ! Jag skulle sticka 18 maskor sen göra en ihoptagning ( läs på din beskrivning hur ) sen vända på stickningen .. du stickar alltså inte alla maskorna !

Amare


I mitt fall 6 cm. De andra två stickorna gör du ingenting med just nu.

Amare


....okej :) nu ska jag försöka visa dig hur man stickar en socka.. någon bild kommer kanske att vara otydlig (eller till och med suddig..) men är det något som du inte förstår så ringer du mig ;)
Det här är första bilden , sticka så långt skaft som det ska vara . När du har , som i mitt fall 19 cm så ska du lägga stickningen så att du har den "ensamma" tråden mot dig i mitten. Då ska du nummrera stickorna , den till vänster om mitt tråden är nummer 1 och den till höger är nummer 4 - de två stickorna ska du nu sticka hälen på fram och tillbaka i slätstickning.

måndag 7 februari 2011


En långärmad t-shirt till mig . Ville bryta av med en avvikande färg till det svart / vita och det blev rosa :) Riktigt långa ärmar (de som alltid hänger på trekvart på mig ...) det är skönt.

Min jätte fina mössa som jag vann hos Knappologi Den är såå läcker !