tisdag 31 januari 2012

Lite smått nördigt :) jag vet . Men man måste prova ;) stickade disktrasor. 100% bomull (det gröna nystanet var det bara ihopknutna trådar.) Den blå har jag provat irl och även om känslan är lite mysko så funkar det bra.

En beige sjal.. som var för kort och för bred och inte bra. Förlängde med en massa spetsar och färgade den i en blågrön färg (inte så blaskigt som här) .. fortfarande missnöjd :( så blev jag inspirerad av en tysk blogg som gör en massa fina halsvärmare. Så jag prova , för lång och för vid :) *typiskt* har det börjat dåligt så vill det gärna fortsätta så .. Så jag sydde en kanal upptill och satte en snodd där för att kunna dra åt den när jag inte vill att det ska blåsa rätt in. Nöjd , sydde den före jul och har använt den flitigt. Hjärtat som är påsytt är ett tygmärke jag gjort själv :)

torsdag 26 januari 2012

Såna här härliga vantar kan det bli av en duk från myrorna :) Bara älskar dem.


Ja nu får ni bortse från tråkiga / konstiga inomhusbilder.. de blir liksom aldrig bra! Här är mitt senaste stora projekt. En kort kappa i blått ylle. Meningen var att jag skulle sy en fuskkrage i päls.. h¤"#e , jag har "hundhår" precis överallt och gummisnoddarna åkte ur fast jag sydde tredubbelt över dem ... inget funka helt enkelt. Någon som har en bra idé över hur man bär sig åt ??
Broderi på insidan av fodret i dotterns intialer (fri broderi , bara älskar det ) och knappen där är för att kunna fästa kragen , som inte blev... Kappan överlämnades igår tar med mig kameran ngn dag och tar lite live foton :) så att man får en chans att se hur det hela ser ut . Mönstret är från Ottobre.

fredag 20 januari 2012



Även de två sista handtryckta elefanterna är nu klara. En del utav tygremsorna kommer från Rino när hon hade en utrensning :)

De här och två par till som jag redan gett bort har jag också stickat. Mönstret sitter i huvet så jag kan rabla det i sömnen. Så det går som en dans att sticka dem. Igår gav jag mig på att sticka en disktrasa ( ! ) men när den var klar så tyckte jag inte om formen ( för lång och smal ) så jag repade upp allt ihop. Nytt försök vid nästa tv tittande. Jag har även ett stort projekt på gång som börjar närma sig slutet och då vet jag att dotter C blir glad.
Tystnaden på bloggen betyder inte att jag är helt overksam i syateljen , nää där händer det faktiskt en hel del. Bla så har de här två necessärena tillkommit. Alla mina necessärer som jag hade med till julmarknaden blev sålda... Den med körsbär är två storlekar större än den med jordgubbar. Syrran säger att de stora är perfekt storlek för att ha schampoflaskorna ståendes :)