lördag 24 mars 2012




Häng med hos KlaramedK och gör en sambeställning på metallbågar till plånbok


osv Ju fler vi blir desstobättre :)

fredag 9 mars 2012

Terese.




Jag ska försöka visa dig hur jag gör mina necessärer. När jag har sytt rutor på två likadana bitar så syr jag fast snedslå högst upp där blixtlåset ska sitta. Efter det nålar jag fast blixtlåset , från framsidan och syr fast det med pressarfoten för blixtlås. Helst så bör blixtlåset vara lite kortare än själva necessären. Annars så kan det tex bli svårt att stänga blixtlåset.... (man lär av sina misstag ;) ) sen lägger jag ihop necessären med avigan utåt och nålar ihop alla långa sidor och sen nålar jag fast snedslå. Mot blixtlåset viker jag en liten kant. Syr fast de och vänder på snedslån och syr en gång till. Oftast så får jag klippa ner necessären lite grann för att snedslån ska kunna gå runt. Och sen är det botten kvar. Där gör jag likadant , förutom att jag viker en kant på snedslån på båda sidorna. Klart. Hoppas jag inte gjorde allt rörigare för dig :)





onsdag 7 mars 2012




Ja , det var en ren glädje att få tillbaka maskinen :D och det första jag gjorde var en massa necessärer. De små är en beställning som min mamma gjort , hon ville ha en till sin nya mobil. Inte ofta min mamma har speciella önskemål så det var roligt :)

Nu skulle man kunna tro att jag slutat blogga ;) så är icke fallet ... Symaskinerna har varit på en välbehövd service ! och under tiden har jag roat mig med annat. Bla annat att sticka sockor , de översta är en delbeställning gjord av syster min. Garnet köpte hon på symässan och det är som de övriga = Ull och Acryl. De rosa är till dotter 4 som nyligen fyllde 19